Mobiele keuken van buurtinitiatief in Hoograven gestolen

UTRECHT - Het was zo'n sympathiek initiatief. Met de mobiele keuken van een buurtinitiatief uit de Utrechtse wijk Hoograven konden buurtbewoners straatfeesten en barbecues organiseren, met als doel de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. Maar voorlopig zit dat er niet meer in, en niet alleen vanwege corona. De aanhanger is namelijk gestolen.
"De keuken stond in een garage van Portaal op de Oudegeinlaan in Hoograven", vertelt beheerder Piet de Jong. "Die gebouwen worden gesloopt, dus moesten wij met spoed de aanhanger uit de garage halen." De mobiele keuken mocht gestald worden bij Huize Rosendael in Overvecht, maar dat bleek net niet te passen. "Hij is heel even buiten neergezet en toen werd ik al gebeld. Hij bleek gestolen."
De aanhanger waar de mobiele keuken inzit.
De aanhanger waar de mobiele keuken inzit. © Ingezonden
Hoeveel de mobiele keuken waard is, weet De Jong niet precies. Hij schat dat het rond de 10.000 euro is. De gemeente is eigenaar en heeft volgens De Jong aangifte gedaan van de diefstal.
"Wij hebben de mobiele keuken in 2009 gekregen. Hij werd best veel gebruikt, zeker door bewoners in de Julianalaan, die regelmatig met de buurt een feestje gaven. Ook stichting de Klanksteen gebruikte hem vaak bij muziekoptredens."
Het plan was om na de coronacrisis de mobiele keuken ook in andere wijken in te kunnen zetten. "We hopen dat hij teruggevonden wordt, met alles erop en eraan. Dus kijk ik nu op Marktplaats en hier in Overvecht rond, in de hoop dat ik hem tegenkom. Maar goed, hij kan overal zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.