RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zonneveld aan Groenewoudseweg in Cothen weer stapje dichterbij

WIJK BIJ DUURSTEDE - De kans dat er een zonneveld aan de Groenewoudseweg in Cothen komt, is weer een stukje groter geworden. Vanavond dienden het CDA en het SP een motie in om het zonneveld tegen te gaan, maar dat werd door een meerderheid van de raad weggestemd. De partijen vroegen in de motie aandacht voor de weerstand van de inwoners van Cothen. Die zijn het niet eens met de plek waar het zonneveld moet komen.

Eerder werd bekend dat zo'n 250 Cothenaren zich zorgen maakten om de komst van het zonneveld. Ze boden wethouder Marchal een handtekeningenactie aan. Hij maakte meteen duidelijk dat hij de ongerustheid niet bij de inwoners weg kon nemen.

Houvast
Vanavond werd duidelijk dat het grootste deel van de raad (10 tegen 8) verder wil gaan met de plannen. "Teleurstellend", zegt Jeroen Brouwer (SP). "Honderden mensen zijn tegen, moet je dan door willen gaan? Er zijn plekken genoeg waar een zonneveld kan liggen. Er zijn ook nog genoeg daken zonder zonnevelden, zet daar dan op in."

"De ontwikkelaar moet nog aan de plannen schaven dus daar hebben de bewoners houvast", zegt Brouwer. "Zodra de vergunning aangevraagd wordt, moeten we kijken of we nog meer stappen kunnen zetten. Maar helaas moeten we concluderen dat het zonneveld een stapje dichterbij is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -