RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort wil wetswijziging om digitaal te kunnen vergaderen

AMERSFOORT - De gemeenteraad van Amersfoort roept Den Haag op om het mogelijk te maken dat gemeenteraadsvergaderingen deels fysiek en deels digitaal mogen plaatsvinden. Een motie daarover werd gisteravond unaniem aangenomen.

De wet schrijft voor dat besluiten alleen genomen mogen worden als raadsleden fysiek bij elkaar zijn. Op dit moment gebeurt dat een keer per maand in de Prodentfabriek, waar voldoende afstand gehouden kan worden.

Maar een aantal raadsleden wil daar niet bij zijn, uit angst voor corona. Zij riepen de andere raadsleden gisteravond daarom op om alleen nog maar digitaal te vergaderen. Toch zijn er ook zorgen over het digitaal vergaderen: zo is de kwaliteit van het debat van een ander niveau als je met elkaar digitaal overlegt, zo klonk het vanuit de gemeenteraad. Een motie om alleen digitaal te vergaderen werd juist verworpen.

Om mogelijk te maken dat er hybride (deels fysiek en deels digitaal) vergaderd kan worden, moet de wet worden aangepast.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -