RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Corona-uitbraak bij huisartsenpraktijk Harmelen-Vleuterweide, praktijk alleen open voor spoed

HARMELEN - Meerdere medewerkers van huisartsenpraktijk Harmelen-Vleuterweide zijn besmet met het coronavirus. Daarom beperkt de praktijk zich de komende tijd tot spoedeisende hulp.

PatiŽnten wordt gevraagd om niet zomaar langs te komen. De consulten gaan vooral telefonisch of via beeldbellen. Alleen als het echt nodig is wordt er een afspraak gemaakt om langs te komen. Mensen die al een afspraak hebben staan, krijgen een belletje als dat nodig is. PatiŽnten die nog wel langs moeten komen, wordt gevraagd een mondkapje te dragen.

Besmetting
Van de 25 medewerkers van de huisartsenpraktijk, die een locatie heeft in Harmelen en ťťn in Vleuten, zijn drie mensen besmet. Wie er besmet zijn met het virus, wordt niet gemeld. Ook is dus niet duidelijk of er artsen corona hebben opgelopen.

Het is moeilijk te zeggen hoe de drie medewerkers besmet zijn geraakt, zegt huisarts Martina Frankena. "Het uitzoeken hoe iemand precies besmet is geraakt is best ingewikkeld. Het zou kunnen dat in de privťsituatie ťťn iemand besmet is geraakt en dat ze op de werkvloer de collega's hebben aangestoken. Maar het is ook mogelijk dat alle drie de medewerkers in de thuissituatie besmet zijn geraakt."

Quarantaine
Het lijkt erop dat het bij deze drie besmettingen blijft, maar voor de zekerheid heeft de praktijk wel maatregelen genomen voor de overige medewerkers. Frankena: "Er is een aantal medewerkers dat in nauw contact is geweest met de besmette medewerkers, zij zitten thuis in quarantaine. Andere medewerkers die in minder nauw contact zijn geweest werken in isolatie op de praktijk. Dat betekent dat zij geen contact hebben met iemand anders."

De praktijk schrijft op haar site dat de afgelopen maanden alle patiŽnten zorg hebben gekregen met gebruik van beschermingsmiddelen. Daardoor acht de praktijk het risico dat er patiŽnten via de medewerkers met het coronavirus besmet zijn 'zeer gering'.

De praktijk heeft nauw contact met de GGD en hoopt dat vanaf maandag de deuren weer open kunnen voor alle patiŽnten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -