RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Druk in Utrechtse parken: tientallen waarschuwingen en een boete na negeren coronaregels

UTRECHT - De coronabesmettingen nemen snel toe, maar dat leidt vooralsnog niet tot minder drukte in de Utrechtse parken. Ook gisteren, voorlopig de laatste zomerse dag, waren er weer veel bezoekers. Handhaving Utrecht moest tientallen keren optreden tegen mensen die zich niet aan de coronamaatregelen hielden.

Het beleid is zo dat bezoekers eerst worden aangesproken. Als ze vervolgens niet luisteren, volgt een officiŽle waarschuwing en als dat nog niet helpt wordt een boete uitgedeeld. "We proberen hiermee echt in te zetten op gedragsverandering", laat de gemeente weten

In het Griftpark gaven handhavers uiteindelijk 51 officiŽle waarschuwingen. Ook werd hier ťťn bekeuring uitgeschreven. In Park Paardenveld zijn 25 officiŽle waarschuwingen gegeven. In het Wilhelminapark en Park Lepelenburg zijn bezoekers aangesproken dat ze meer uit elkaar moesten zitten, waarna ze dit ook deden.

Afgelopen weekend was het zo druk in de Utrechtse parken dat de politie de megafoon erbij pakte en bezoekers wegstuurde.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -