RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

David K. naar Pieter Baan Centrum voor moord op ex-vriendin in De Meern

1/2
DE MEERN - De 38-jarige man die op 13 juni zijn ex-vriendin doodschoot in een appartementencomplex in De Meern, wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanochtend bevolen tijdens een eerste inleidende zitting in de zaak.

De verdachte was er zelf niet bij, maar liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie verdenkt David K. van moord cq. doodslag. Ook wordt hem bezit van een pistool met munitie ten laste gelegd en had hij ook nog een imitatiewapen in zijn bezit: een gasdrukgeweer met patronen.

Relatiebreuk
David en Dimi hadden al vijf jaar een relatie en woonden anderhalf jaar samen in een benedenwoning in het appartementencomplex aan de Marketentsterlaan in De Meern. Een paar weken voor het drama liep hun relatie stuk. Klusjesman David werd daardoor dakloos en nam zijn intrek in hun camper in Kamerik. Hij zou de relatiebreuk niet hebben kunnen verkroppen en zijn ex-vriendin hebben gestalkt. Zij zou haar auto daarom ook steeds op een andere plaats hebben geparkeerd.

Op de fatale avond kwam David, die oorspronkelijk uit Amsterdam komt, bij bijn ex-vriendin langs om wat spullen te halen en leek er volgens omwonenden niets aan de hand. Hij zou nog koffie hebben gedronken met buren. Anderhalf uur later werd de buurt opgeschrikt door schoten. De man werd direct daarna door de politie gearresteerd.

 Rechercheurs in witte pakken doen sporenonderzoek. Rechercheurs in witte pakken doen sporenonderzoek. | Foto: Michiel van Beers

Rare details
Nabestaanden van Dimi waren vandaag ook in de rechtszaal aanwezig. Zij worden bijgestaan door advocaat Sébas Diekstra. Over het mogelijke motief voor de moord en wat er aan vooraf ging kan hij in dit stadium nog niets zeggen, maar hij geeft aan dat er nog opmerkelijke details naar buiten komen bij het vervolg van de xzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzaak.

David K. is op verzoek van het OM door een psycholoog en psychiater onderzocht. Omdat er aanwijzingen zijn voor psychische stoornissen en mogelijk verminderde toerekeningsvatbaarheid, adviseren zij observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC). De rechtbank gaat daar in mee.

Veel vertraging
Door de noodzakelijke observatie in het PBC zal de moordzaak op zijn vroegst volgend jaar zomer inhoudelijk worden behandeld. De wachtlijsten voor opname zijn opgelopen tot vijf maanden. De observatieperiode zelf duurt doorgaans zes weken en daarna moeten de deskundigen nog een rapport over hun conclusies schrijven.

Volgens de officier van justitie is het onderzoek ook nog niet helemaal klaar. De verhoren van de verdachte en getuigen zijn afgerond, maar het NFI is nog bezig met onderzoek van dna-sporen. De rechtbank behandelt de zaak weer op 14 december. Ook dat is een (pro forma) tussenzitting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -