RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Code rood voor Utrecht: Duitsland sluit zich aan bij België en raadt reizen naar provincie af

UTRECHT - Duitsland ziet vanaf vanavond de provincie Utrecht als risicogebied vanwege het hoge aantal coronagevallen. Eerder besloot BelgiŽ al dat Utrecht voor inwoners van dat land vanaf vrijdag een risicogebied is. Het besluit van de buurlanden betekent dat het toeristen wordt afgeraden om naar deze provincie te komen. Reizigers uit deze regio die in BelgiŽ of Duitsland arriveren, krijgen een test en moeten in quarantaine.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde vanavond dat alle niet-noodzakelijke reizen naar Utrecht worden afgeraden. Mensen die terugkeren uit deze regio moeten bij terugkeer in Duitsland een coronatest ondergaan en verplicht in quarantaine. Eerder besloot Duitsland dat dit ook al gold voor Noord- en Zuid-Holland.


Een soortgelijk scenario speelt voor BelgiŽ. Ook dat land gaf Noord- en Zuid-Holland eerder al een code rood en voegt daar vanaf vrijdagmiddag Utrecht aan toe. Een rood reisadvies betekent dat het voor Belgen wordt afgeraden om naar Utrecht te gaan voor niet-essentiŽle reizen, al zijn er bijvoorbeeld geen grenscontroles. Wie vanaf vrijdag twee dagen of langer in Utrecht doorbrengt en daarna naar BelgiŽ reist, moet daar een coronatest ondergaan en in quarantaine.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -