Code rood voor Utrecht: Duitsland sluit zich aan bij België en raadt reizen naar provincie af

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
UTRECHT - Duitsland ziet vanaf vanavond de provincie Utrecht als risicogebied vanwege het hoge aantal coronagevallen. Eerder besloot België al dat Utrecht voor inwoners van dat land vanaf vrijdag een risicogebied is. Het besluit van de buurlanden betekent dat het toeristen wordt afgeraden om naar deze provincie te komen. Reizigers uit deze regio die in België of Duitsland arriveren, krijgen een test en moeten in quarantaine.
Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde vanavond dat alle niet-noodzakelijke reizen naar Utrecht worden afgeraden. Mensen die terugkeren uit deze regio moeten bij terugkeer in Duitsland een coronatest ondergaan en verplicht in quarantaine. Eerder besloot Duitsland dat dit ook al gold voor Noord- en Zuid-Holland.
Een soortgelijk scenario speelt voor België. Ook dat land gaf Noord- en Zuid-Holland eerder al een code rood en voegt daar vanaf vrijdagmiddag Utrecht aan toe. Een rood reisadvies betekent dat het voor Belgen wordt afgeraden om naar Utrecht te gaan voor niet-essentiële reizen, al zijn er bijvoorbeeld geen grenscontroles. Wie vanaf vrijdag twee dagen of langer in Utrecht doorbrengt en daarna naar België reist, moet daar een coronatest ondergaan en in quarantaine.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.