Twee politiechefs overgeplaatst na zelfdoding Driebergse agent

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Twee chefs van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie in Driebergen worden overgeplaatst omdat zij een agent die later zelfmoord pleegde onzorgvuldig hebben behandeld. Agent Mike Versteege pleegde afgelopen december zelfmoord. Hij klaagde over pestgedrag van zijn bazen.
In december kondigde de politie een onderzoek aan naar de gebeurtenissen. Een woordvoerder zei toen: "Mogelijk zou er sprake van pesterijen zijn geweest. Er waren al twee gesprekken over geweest." Ook zou er een nieuw gesprek zijn gepland met digitaal expert Versteege.
Volgens het rapport is er geen causaal verband tussen de fouten van de politiechefs en de zelfmoord. De baas van de Landelijke Eenheid Jannine Van den Berg zegt dat er geen sprake is van plichtsverzuim of pestgedrag, maar er zijn wel ernstige "werkfouten" gemaakt. Ze zegt: "Mike is niet met de zorgvuldigheid behandeld die hij mocht verwachten en dat betreur ik."
Volgens Van den Berg was Versteege van grote betekenis voor de organisatie. "Hij was onderscheidend omdat hij steeds weer met originele invalshoeken kwam voor operationele problemen. De leidinggevenden van Mike hadden oog voor zijn kwaliteiten, maar worstelden ook met de vraag hoe om te gaan met zijn eigenzinnigheid. Onze organisatie heeft specialisten als Mike nodig. Tegelijkertijd vragen zij een andere manier van leidinggeven dan we van oudsher gewend zijn binnen de politie."
Mocht u zelf psychische problemen hebben, twijfel dan niet en neem even contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via telefoonnummer 0900-0113 of 113.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.