RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in de haven: altijd blijven dromen

1/1
IJSSELSTEIN - Het is voorbij. De zomer van 2020 heeft na een laaste toegift nu toch echt plaats moeten maken voor de herfst. Ook bij Margreet in Marnemoende, de haven van IJsselstein, keert de rust terug. Tijd voor nieuwe plannen en dromen.

Neem nu Frank. Frank is zestiger en aan de laatste fase van zijn werkende leven bezig. Naast zijn baan, heeft hij zichzelf een nieuwe klus gegeven: het opknappen van een lieflijk scheepje uit de jaren '60.

Het ging ineens kriebelen
"Ik vind dat je altijd plannen moet maken", begint Frank. "Mijn partner en ik hebben in ons leven altijd hard gewerkt en veel geklust, daar houden we van. Met boten had ik nog niks, maar sinds ik hier doordeweek op een boot woon om dichtbij mijn werk te zijn, begon het toch te kriebelen."

Pensioenbootje
"Ik raakte aan de praat met de vorige eigenaar van deze boot. Hij wilde er vanaf. Ik was op slag verliefd! Het is zo'n rank, lief, wendbaar bootje. Dat ze veel onderhoud nodig had deerde me niet. Binnen een paar uur dacht ik: Dit wordt mijn pensioenbootje! Ik kan nog helemaal niet varen, maar dat leer ik wel."

Frank is niet de enige met plannen voor de volgende zomers. Er wordt geschrobt en schoongemaakt, ingepakt en opgeruimd. Het zit er op, ook voor Margreet. Dank aan alle mensen van en in de haven voor de gezelligheid en gastvrijheid.

Een eigen bootje? Dat is hard werken!


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -