RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronaboete en week sluiting voor café in Lopik

LOPIK - Café de Sjaak in Lopik moet een week dicht omdat de corona-regels niet goed zijn opgevolgd. Ook heeft de eigenaar een boete van 4.350 euro gekregen.

Handhavers zagen dat het afgelopen weekend mis ging bij het café aan de Anna van Burenstraat. Dat was volgens de gemeente niet de eerste keer. Dus heeft burgemeester Laurens de Graaf maatregelen genomen.

"De meeste horecagelegenheden in onze gemeente houden zich prima aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken", schrijft De Graaf in een persbericht. "Ondanks herhaalde waarschuwingen en gesprekken met de ondernemer van Café de Sjaak is dat helaas in dit geval niet gelukt. Ik betreur dat ten zeerste."

Volgens de gemeente is er inmiddels een gesprek geweest met de eigenaresse van de Sjaak. Zij gaat komende week nadenken over hoe ze haar kroeg corona-proof maakt. Vrijdag 2 oktober wil ze weer open, staat in onderstaand Facebook-bericht. "Met tegenzin hebben wij dit geaccepteerd."Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -