RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Complete Utrechtse raad eist strengere coronamaatregelen

UTRECHT - De complete Utrechtse gemeenteraad heeft vandaag een beroep gedaan op de burgemeester om extra maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De raad denkt daarbij aan meer eenrichtingsverkeer voor voetgangers en desinfectiepompjes in de openbare ruimte.

De partijen meldden hun zorgen tijdens het wekelijkse vragenuurtje aan de burgemeester. Fractievoorzitter Jony Ferket (D66) voerde namens alle partijen het woord: "De ingezette acties lijken te afwachtend en te langzaam om de impact te maken die nu nodig is om een tweede golf te stoppen. Kort gezegd: er wordt te langzaam opgeschaald en de urgentie is te laag."

De partijen wezen met hun vinger niet naar de burgemeester, maar hun oproep was tegen zowel beleidsmakers als burgers gericht. "De fracties spreken via deze weg hun grote zorg uit en doen een oproep op de Utrechters om er een tandje bij te zetten in het voorkomen van meer besmettingen."

Burgemeester Peter den Oudsten vertelde dat hij met heel veel groepen in de samenleving in gesprek is om ze te overtuigen van ieders eigen verantwoordelijkheid. Maar Den Oudsten noemde het een ingewikkeld gegeven 'omdat het gaat om het gedrag van mensen'. Bovendien is het de overtuiging van de burgemeester dat de grootste brandhaarden voor verspreiding van het virus zich 'in huiselijke kring bevinden'. Verder gaf hij aan dat hij met meer informatie komt tijdens een spoeddebat volgende week in de gemeenteraad.

De burgemeester constateert dat het op zaterdag druk is in de stad, maar gaf aan dat het publiek zich afgelopen zaterdag redelijk heeft gedragen. In de stad liepen handhavers die het publiek wezen op de looproutes en opriepen om rekening te houden met de 1,5-metermaatregel. Het idee van desinfectiepompjes in de openbare ruimte ziet de burgemeester niet zitten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -