RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Soest verbiedt vuurwerk in hele gemeente

SOEST - De gemeenteraad van Soest heeft ingestemd met een vuurwerkverbod voor de hele gemeente. Voor zover bekend is het daarmee de eerste gemeente in de provincie Utrecht.

"Het zwaardere vuurwerk is al door rijksbeleid aangepakt", zegt burgemeester Rob Metz. "En her en der zijn er gemeenten die een verbod hebben opgepakt. Maar bij mijn weten zijn wij in onze regio de eerste."

Een motie om het verbod toch weer een jaar uit te stellen, heeft het niet gehaald. Enkele partijen in de raad wilden uitstel van het verbod onder meer "omdat handhavers dit jaar hun handen al vol hebben aan de naleving van de coronaregels". Het verbod op alles behalve licht vuurwerk zoals sterretjes gaat dit jaar al in.

"De raad is zich bewust van de problemen rond de handhaving", zegt burgemeester Metz. "Tegelijkertijd is het ook makkelijker, want het verschil tussen illegaal en legaal vuurwerk is er niet meer. Alle vuurwerk is gewoon taboe." Er komt volgens de burgemeester ook geen centrale vuurwerkshow. De raad ziet nu geen mogelijkheden dat te organiseren.

In meerdere gemeenten speelt de discussie over een vuurwerkverbod. Na de vorige jaarwisseling waren 25 van de 26 Utrechtse burgemeesters voor een verbod op knalvuurwerk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -