RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgmedewerkers ervaren agressie in coronatijd

NIEUWEGEIN - Zes op de tien mensen die werkzaam zijn in de zorg hebben de afgelopen maanden meer agressie of intimidatie op de werkvloer ervaren. Zorgvakbond NU'91 uit Nieuwegein concludeert dat na een rondvraag onder 1200 leden.

Er werd ook gevraagd naar de aanleiding van de gepikeerde reacties. Veelgenoemd waren frustraties over de opgelopen wachttijden. Ook vinden veel patiŽnten en bezoekers het niet fijn vinden om aangesproken te worden als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Van de mensen die worden aangesproken, luistert 29 procent niet. Een enkeling dreigt zelfs een klacht in te dienen of gedraagt zich provocerend.

NU'91 wil dat de politie gevallen van agressie in de zorg prioriteit geeft. Ook zouden verpleegkundigen en artsen anoniem aangifte moeten kunnen doen. "Het feit dat dit nu niet kan, weerhoudt zorgverleners er vaak van om er melding van te maken omdat zij bang zijn voor hun eigen veiligheid."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -