Coronacluster in woonzorgcentrum Leerdam breidt zich uit van 25 naar 40

© Pixabay
LEERDAM - Het is niet gelukt om een coronabesmetting onder bewoners en personeel in woonzorgcentrum Meesplein in Leerdam in te dammen. In een week tijd steeg het aantal besmettingen met het virus van 25 naar 40.
Vorige week werd iedereen in de locatie voor kleinschalig wonen voor bijvoorbeeld dementerende ouderen getest. Toen bleken 13 bewoners en 12 personeelsleden het virus bij zich te dragen. Sindsdien is het niet gelukt het virus de kop in te drukken. Een week later zijn 20 bewoners en 20 personeelsleden besmet. In totaal hebben nu 20 van de 24 bewoners corona.
Een woordvoerder van de zorginstelling zegt vanochtend dat er alles aan is gedaan om verspreiding te voorkomen. "Maar vorige week was de helft van de bewoners al besmet en dan is er nog de besmettingstijd van het virus. Op het moment dat je test, kan het zijn dat iemand het virus bij zich draagt maar nog niet positief test."
Zorgorganisatie Present zet nu alle zeilen bij. "Er vallen plotseling 20 personeelsleden uit. Dus je moet opeens met andere zorgorganisaties en locaties schakelen om daar personeel vrij te maken." Present heeft vijf locaties, aldus de woordvoerder, en doet nu zijn best ervoor te zorgen dat het virus zich niet verspreid. "Je doet er alles aan om personeel gescheiden te houden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.