RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zangverbod: karaokebar in Utrecht valt op last van de gemeente stil

UTRECHT - Het is de komende tijd stil in het Utrechtse karaokecafé Ome Willem. Er mag van de gemeente namelijk niet meer gezongen worden. "Mensen kunnen een biertje komen drinken, en daar houdt het wel zo'n beetje mee op", zegt een teneergeslagen eigenaar Patrick Bouwhuijzen.

Café Ome Willem aan de Willemstraat is een van de weinige karaokebars in de stad. Maar Utrechters met een gouden keel moeten nu elders aan hun gerief komen. Bouwhuijzen vermoedde zelf dat het verbod verband hield met een telefoontje van de GGD afgelopen woensdag. Die meldde hem dat er een aantal studenten in zijn café waren met een coronabesmetting.

"Ze zeiden niet dat het bij ons was gebeurd, maar de studenten waren wel bij ons geweest. Zo kwam de GGD bij ons terecht." Een dag later kwamen handhavers van de gemeente langs die Bouwhuijzen vertelden dat er niet meer in zijn café gezongen mocht worden.

Noodverordening
De gemeente Utrecht zegt dat het zangverbod geen verband houdt met de besmette studenten. Zingen is simpelweg volgens de noodverordening nu niet toegestaan. De maatregel is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Het is verboden in de publieke ruimte of in een besloten plaats, niet zijnde een woning of een daarbij behorend erf, in groepsverband te zingen of te schreeuwen", staat te lezen in artikel 2.4. Karaokecafés vallen daarbij niet onder de mogelijke uitzonderingen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat handhavers in actie kwamen nadat er een tip binnenkwam dat er in de karaokebar nog steeds werd gezongen. De handhavers hebben vervolgens duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling was.

Grote gevolgen
Voor Bouwhuijzen heeft het zangverbod hoe dan ook grote gevolgen. "Het was al minder", zegt hij. Het café kon vroeger 80 man kwijt op één avond. Dat was met alle coronamaatregelen 16 geworden. En hoewel de zaak open blijft, is het de vraag hoeveel mensen langskomen als er niet kan worden gezongen.

De ondernemer is somber gestemd. "Ik denk er liever niet over na. We moeten afwachten. Ik stond net op het punt om iedereen te mailen die gereserveerd had om te vragen of dat ze nog willen komen. Naar aanleiding daarvan moet ik kijken of het nog zin heeft om open te blijven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -