RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

BOA Bond blij met vuurwerkverbod Soest: 'Beter te handhaven dan huidig beleid'

SOEST - "Een goede ontwikkeling", zegt Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond over het vuurwerkverbod in Soest. Gisteravond besloot de gemeenteraad dat al het vuurwerk vanaf dit jaar verboden is in de plaats. De bond denkt dat zo'n algeheel verbod veel beter te handhaven is dan alleen een verbod op zwaar vuurwerk, wat in het hele land geldt.

"Boa's maar ook agenten kunnen het huidige beleid amper handhaven", zegt Kuin. Met een algeheel verbod staan de boa's volgens hem sterker. "Het is dan voor iedereen duidelijk wat wel en niet mag. De scheiding tussen zwaar en licht vuurwerk is nu weg. Voor handhaving is het van belang dat er logica in de regels zit, en dat zit er zeker in dit besluit. Er zijn ongetwijfeld mensen die zich er niet aan houden maar die kunnen dan gericht worden aangepakt. Het gros houdt zich er wel aan."

Volgens Kuin zijn boa's op oudejaarsavond een soort 'schietschijf' geworden. "Er wordt vuurwerk gegooid en afgeschoten op de boa's. In de meeste steden worden ze dan ook om tien of elf uur al van straat gehaald zodat de politie het over kan nemen. Het wordt dan gewoonweg te gevaarlijk."

Kuin hoopt dat andere gemeenten en steden het voorbeeld van Soest volgen. Met de bond maakt hij zich al jaren hard voor een nationaal vuurwerkverbod. "Het nadeel van lokale besluiten is dat het probleem zich dan verplaatst. Maar ik vind het een goede ontwikkeling, op weg naar een vuurwerkvrij oud en nieuw", aldus Kuin.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -