RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechters zamelen spullen in voor vluchtelingenkamp Moria: 'Meer nodig, maar dit is al heel mooi'

1/4
UTRECHT - Shampoo, tandpasta, luiers en maandverband: in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos was na een verwoestende brand een tekort aan alles. De schrijnende beelden zorgden voor een stortvloed aan liefdadigheidsacties. En zo komt het dat er vandaag in Hoog Catharijne kratten vol met spullen staan voor de duizenden vluchtelingen in Griekenland.

Actie voor vluchtelingenkamp Moria: spullen ingezameld in Hoog Catharijne in Utrecht


De plastic kratten met spullen staan opgestapeld in de Stadskamer van het winkelcentrum. Romy Timmers denkt dat de kleine hygiŰne-artikelen erg op prijs worden gesteld. In de zomer van 2019 werkte zij als studente in Moria. "Ik heb daar geholpen in Kara Tepe, een kamp voor de kwetsbare mensen zoals jonge gezinnen. Dat was nog een beetje ok maar in Kamp Moria was het heel pijnlijk om te zien hoe mensen daar leefden."

Er moet veel meer maar dit initiatief is al heel mooi."
Student Romy Timmers werkte in Moria

Volgens Timmers is een inzamelingsactie zoals die in Utrecht een druppel op een gloeiende plaat maar is het beter dan niks doen. "Er moet veel meer maar dit initiatief is al heel mooi." Alle kleine beetjes helpen, aldus Timmers. "Er zijn daar mensen zonder tandenborstels, dus het is fijn dat als wij die middelen hebben dat wij het dan die kant op kunnen sturen."

Inzameling voor Moria: 'Dit is al heel mooi'


Het idee voor de inzameling komt deels uit de koker van Hoog Catharijne. En het Utrechtse winkelcentrum was niet het enige bedrijf of instelling dat schrok van de beelden van Moria.

Er waren zelfs zoveel inzamelingen dat de spullen in Utrecht op dit moment niet meer nodig zijn op Lesbos. Annemiek Temming van The Present helpt bedrijven als Hoog Catharijne die wat goeds willen doen en legt uit. "Voor nu is er voldoende in Moria. Maar dat neemt niet weg dat er veel andere Griekse eilanden zijn als Samos en Chios en ook Athene waar mensen ook onder dezelfde omstandigheden leven. Dus deze producten gaan met de vrachtwagen daar naartoe."

'Spullen gaan naar andere Griekse eilanden'


Voor Romy Timmers maakt het niet uit. Zij is blij met alle kleine beetjes die helpen: "Er moet zeker een boel veranderen in de toekomst, maar dit is een mooi eerste begin."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -