NFF van start: dit is er allemaal te doen tijdens het filmfestival

UTRECHT - Het Gouden Kalf staat weer op de Neude en in de bioscopen draaien weer volop Nederlandse films: het veertigste Nederlands Film Festival is officieel begonnen.
Door corona is deze jubileumeditie anders dan normaal. Zo zullen de meeste films online in première gaan (59 in totaal). Verder worden overal in de stad festiviteiten georganiseerd.
Alles over het NFF in de stad

Drive-in bios en wandelen langs filmlocaties

Bij de Pathé bioscoop in Leidsche Rijn is een drive-in bioscoop. Daar worden de hele week verschillende Gouden Kalf films vertoont, die vanuit de auto op een groot scherm kunnen worden bekeken. Bijzonder is wel dat de film Wolf daar woensdagavond wordt vertoond. Een film die deels op filmlocaties in Kanaleneiland is opgenomen.
En over filmlocaties gesproken. Het Nederlands Film Festival heeft ook een speciale app gemaakt waarin je een wandeling kunt maken langs verschillende locaties in de stad waar scenes voor Nederlandse films zijn opgenomen. Met de app kunt u op de locatie zelf het film fragment zien.

VR experience

In de Bibliotheek op het Neude heeft het festival een Virtual Reality experience gemaakt. Daar kunnen bezoekers 9 verschillende VR tours ondergaan. Vanwege de corona moet wel even van te voren worden gereserveerd.
Alle Informatie over tijden locaties kunt u nalezen op de NFF.nl site daar staat ook informatie over hoe u de filmlocatie app kunt downloaden. En dit is dus allemaal naast de bioscoop bezoeken die mogelijk zijn met filmpremières zoals Bulado of Kom hier dat ik u kus.

Bring Your Own Beamer

De Utrechter kan zich tot 3 oktober goed vermaken in de Utrechtse binnenstad met verschillende filmgerelateerde evenementen. Zo is er een coronaproof evenement vanavond al in de stad met Bring Your Own Beamer. Daar kunt u hier meer over lezen en zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.