Utrecht zoekt mee naar supermarkt-adonis: 'Hij was gewoon heel erg knap!'

© Pixabay
UTRECHT - Wie was die knappe jongen in de Utrechtse Plus afgelopen week? Lisanne kwam hem in de winkel drie keer tegen en krijgt hem maar niet uit haar hoofd. "Ik ben heus niet op slag verliefd, maar ik vond hem wel heel erg interessant."
Het was donderdagavond, even na 19.00 uur, en in de supermarkt aan de Voorstraat had Lisanne (27) net haar boodschappen afgerekend. Ze liep naar huis en kon zichzelf wel voor haar hoofd slaan dat ze was dichtgeklapt toen een aantrekkelijke vreemdeling haar drie keer was gepasseerd.

Drankje drinken

In de populaire Facebookgroep UTRECHT! (ruim 19.000 leden) schreef Lisanne een stoere oproep: "In mijn hoofd heet je Rafaël, ben je ontzettend single, en lijkt het je heel leuk om een drankje met mij te gaan drinken. Ik heb spijt dat ik je niet heb aangesproken. Maar wie weet vind ik je zo terug."
De Facebookpost sloeg in. Honderden mensen gaven duimpjes, hartjes en smileys en haakten in om de bijzondere ontmoeting te bespreken. Het verhaal was zaterdagmorgen al meer dan tachtig keer gedeeld. Half Utrecht lijkt inmiddels op zoek naar 'Rafaël', die volgens Lisanne net zoveel van chips houdt als zijzelf.

Spaans vleugje

"Rafaël is eigenlijk zomaar een naam", zegt Lisanne tegen RTV Utrecht. "Het heeft een Spaans vleugje, en als ik op zijn uiterlijk afga is hij ook vast niet helemaal Hollands."
De man is volgens haar zeker 1.96. Hij heeft kort bruin haar en waarschijnlijk bruine ogen. "Je droeg een donkerblauwe trui, bent slank en vooral ontzettend HOT!", schreef ze in haar oproep. "Ik gok dat je, net als ik, 27 jaar bent of misschien net iets jonger. Maar dat maakt niet uit hoor!"

Spijt

"Ik ben normaal niet iemand die op een ander afstapt", zegt Lisanne. "Toen ik thuiskwam had ik spijt dat ik het weer niet had aangedurfd. Het is niet zo dat ik nu denk dat ik de man van mijn leven ben misgelopen, maar hij was gewoon zo knap dat ik er, half als grap, een oproep van heb gemaakt. Als je de tijd hebt om erover na te denken is het makkelijker om je woorden te kiezen."
Zo ontstond 'Rafaël', de mysterieuze adonis die nu via Facebook de verbeelding van veel Utrechters prikkelt. En de supermarkt in de binnenstad van Utrecht trekt kennelijk meer klandizie die het bekijken waard is. "Mijn huisgenoot heeft daar ongeveer hetzelfde meegemaakt", zegt Lisanne. "Een knap meisje, dat hij al een tijdje 'Julia' noemt."

Niets te verliezen

Niet verliefd, half als grap een oproep plaatsen: hoe serieus is de zoektocht van Lisanne nu eigenlijk? "Ik heb niets te verliezen", zegt ze. "Als hij gevonden wordt herken ik hem vast en dan gaan we zeker kletsen en een drankje doen. Als hij dat tenminste wil. Maar misschien is hij niet eens single of valt hij niet op blonde vrouwen. Dat kan natuurlijk ook nog!"
Lisanne gaat in ieder geval vaker boodschappen doen in de Voorstraat. Wanneer de zoektocht echt tot een date leidt, dan laat ze nog wel weten hoe het is verlopen, belooft ze. En nu maar hopen dat 'Julia' haar niet de pas afsnijdt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.