Overvallers kapsalon Maarssen voor de rechter: cel en jeugddetentie geëist

© Bewakingsbeeld
MAARSSEN/UTRECHT - De slachtoffers van de overval op de kapsalon Zaara in Maarssen kampen maanden later nog altijd met de naweeën ervan. Ze leven nog altijd in angst, zegt het OM, en één van de aanwezigen is momenteel zelfs in therapie. Bovendien heeft Zaara een stuk minder klanten sinds de overval. Vandaag stonden meerdere verdachten voor de rechter.
Op een zaterdagmiddag in maart vielen enkele tieners de kapsalon aan de Kennedylaan binnen. Ze zwaaiden met een groot mes en een slagwapen. Ze eisen de inhoud van de kassa, en krijgen die ook. De politie verspreidde later bewakingsbeelden van de daders via Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Rechtszaak

Vandaag werd een van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Utrecht, veroordeeld door de rechter. Hij krijgt honderd uur werkstraf en 210 dagen jeugddetentie, waarvan 162 voorwaardelijk.
Tegen twee andere Utrechtse verdachten van 17 jaar oud eiste het OM vandaag maandenlang jeugddetentie. De rechter doet pas later uitspraak over hen.
Tegen de 21-jarige bestuurder van de vluchtauto is veertien maanden cel geëist, waarvan vier voorwaardelijk. Hij zegt dat hij 'is gebruikt' om te rijden. Zo zou hij zijn gevraagd om een lift te geven en had hij pas na afloop hebben geweten dat zijn vrienden de kapsalon wilden beroven. Maar het OM gelooft daar niets van en zegt dat hij juist een cruciale rol heeft gehad bij de overval, ondanks dat hij niet mee de kapsalon in ging.

Vrijspraak voor vijfde verdachte

Een 16-jarige jongen uit Maarssen is vrijgesproken. De andere verdachten hebben zich voor en na de overval bij hem thuis omgekleed. Maar volgens het OM en de rechter is dat onvoldoende voor een veroordeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.