Opnieuw vrouw lastig gevallen in Utrecht, politie jaagt op verdachte

© Michiel van Beers
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten zoekt de politie naar een man die een vrouw zou hebben aangevallen. Daarbij zijn onder meer een helikopter en speurhonden ingezet en is de hulp van wijkbewoners ingeroepen.
Een woordvoerder van de politie zegt dat er vanmorgen rond 7.30 uur alarm werd geslagen vanaf het Houtensepad langs het spoor. De toedracht is nog niet duidelijk. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
De dader is volgens een oproep van Burgernet een forse, blanke man van 25 tot 40 jaar oud. Hij droeg een grijze capuchontrui met op de borst gele letters, mogelijk "HW". Hij fietste na het incident in de richting van de Texel, de Terschelling of de Brennerbaan. Wie de verdachte denkt te zien wordt opgeroepen om direct 112 te bellen.
De politie neemt het voorval hoog op omdat er tussen de wijken Lunetten en Hoograven de laatste maanden vaker vrouwen worden lastiggevallen. Alle meldsters gaven aan dat een man hen van achter benaderde. Er is bij die gevallen geen duidelijk signalement en de politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de incidenten. Vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt wordt gevraagd om zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.