Tweede divisie: Bizarre comeback IJsselmeervogels, Spakenburg de baas over GVVV

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zaterdag, met dank aan Ahmed el Azzouti, gewonnen van Jong Volendam. De Rooien stonden met 0-3 achter, maar wonnen uiteindelijk met 4-3. Spakenburg won de regioderby tegen GVVV overtuigend: 0-3.

Ranglijst

Na vier wedstrijden staat IJsselmeervogels tweede in de competitie met één punt achterstand op koploper AFC. Voor Spakenburg was het, na drie gelijke spelen op rij, de eerste driepunter. De Blauwen staan nu achtste.
GVVV heeft tot nu toe slechts één punt gepakt en wacht nog op de eerste winst. De Veenendalers staan onderaan de ranglijst.

IJsselmeervogels vliegt van 0-3 naar 4-3

Het eerste half uur lieten de bezoekers het betere spel zien. Dat betaalde zich in minuut 31 uit in de 0-1. Jim Beers was de gevierde man voor de Volendammers. Die treffer maakte IJsselmeervogels niet wakker. Zes minuten later zette Leon Maloney namens Jong Volendam de 0-2 op het scorebord.
Na rust kwam IJsselmeervogels niet beter tevoorschijn. Al na drie minuten maakte Jay Kruiver de 0-3 voor de bezoekers. Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen kreeg IJsselmeervogels weer hoop door Ahmed el Azzouti. De aanvaller zette de stand op 1-3.
Die treffer maakte wel iets los bij de Rooien. Zes minuten later scoorde El Azzouti ook de 2-3. Hij en zijn ploeggenoten gingen vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker en die vond de aanvaller zeven minuten voor tijd. El Azzouti zette met zijn derde treffer de 3-3 op het scorebord.
Met nog een paar minuten te gaan was het invaller Mike van den Ban die de comeback compleet maakte. Hij schoot de 4-3 tegen de touwen en bezorgde de Rooien daarmee de drie punten.
31' Jim Beers [0-1]
37' Leon Maloney [0-2]
48' Jay Kruiver [0-3]
67' Ahmed el Azzouti [1-3]
73' Ahmed el Azzouti [2-3]
83' Ahmed el Azzouti [3-3]
88' Mike van den Ban [4-3]
IJsselmeervogels - Jong Volendam
IJsselmeervogels - Jong Volendam © RTV Utrecht

Spakenburg lacht, GVVV huilt

Spakenburg begon goed aan de wedstrijd. Na een corner werd de bal eerst op de lat gekopt, maar Frank Schilder was scherp op de rebound. Hij kopte de 0-1 binnen. Elf minuten later was het Robin Eindhoven die aan de verdediging van de Veenendalers ontsnapte en de 0-2 binnenschoot.
Het drama voor het GVVV van Jochem Twisker werd in de eerste helft nog groter, want Eindhoven schoot van zo'n 16 meter afstand raak. Het was voor de spits zijn derde doelpunt van het van het seizoen en tegen GVVV de 0-3.
In de tweede helft, waarin spanning ontbrak, lukte het de Veenendalers niet meer om de score om te draaien. Ook Spakenburg kwam niet meer tot scoren.
13' Frank Schilder [0-1]
24' Robin Eindhoven [0-2]
32' Robin Eindhoven [0-3]