RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lopikse podcastmaker haalt met cabaretiers herinneringen op aan shows die ze liever waren vergeten

1/2
LOPIK - Een cabaretvoorstelling geven in een halflege tent, waar je de beats van de festivaltent naast jouw podium je hele verhaal verstoren. Pijnlijke onderbrekingen door een dronken bezoeker, of misschien juist zélf iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Wouter Monden uit Lopik verzamelt in zijn podcast verhalen van cabaretiers. Daarbij haalt hij herinneringen op aan shows die ze liever waren vergeten.

Van minder bekende tot bekende comedians: allemaal schoven ze aan bij de Lopiker, voor zijn Elektra podcast. "Comedians vertellen elkaar onderling graag rampenverhalen. Ik vond die verhalen zó leuk, dat ik dacht: hier moet ik een podcast van maken. Dan kunnen nog veel meer mensen die anekdotes horen."

Wouter over zijn podcast Elektra: ''Ik ben steeds hoger in gaan zetten"


Trappistenbier
Zijn concept sloeg aan. Claudia de Breij, Dolf Jansen, Erik van Muiswinkel en Vincent Bijlo, zomaar even wat artiesten die achter de microfoon van Monden plaatsnamen. "Ik ben steeds hoger in gaan zetten qua namen en toen begon het lekker te lopen. Erik van Muiswinkel zei: je zou Richard Groenendijk moeten vragen. Dus ik zei: ja prima, als jij zijn nummer voor me hebt. Al die artiesten kennen elkaar, dus zo kon iedereen mij weer met andere cabaretiers in contact brengen."

Want verhalen van een gęnante voorstelling, die hadden ze allemaal wel. Zo vertelt Claudia de Breij in de podcast over die ene avond in Maastricht, toen ze dacht: één biertje voor de voorstelling, moet kunnen. Het werden uiteindelijk drie Trappistenbier. Zelf vond ze haar voorstelling die avond behoorlijk geslaagd, het publiek wat minder.

Veteranenpubliek
"Toch ligt het vaak genoeg helemaal niet aan de artiest zelf dat zo'n avond in het honderd loopt", zegt Monden. "Vaak gebeurt zo'n misser in het begin van iemands carričre. Dan pak je alle klussen die je kunt krijgen en zo kan het gemakkelijker gebeuren dat je de verkeerde persoon voor het verkeerde publiek bent."

Dat maakte Ruud Smulders mee. "Die werd gevraagd voor een show voor 700 veteranen. Nu is hij al niet per se een hele toegankelijke cabaretier, geen echte allemansvriend. Maar bij een publiek van 700 man zit er vaak genoeg diversiteit, waardoor je show wel aanslaat. Alleen kondigde de organisator Ruud aan met de woorden: buiten hebben we ook een heel leuk programma samengesteld, ga dus lekker naar buiten. Toen liep er 650 man de zaal uit."

Podcast Awards
Verhalen zijn er genoeg. Inmiddels heeft de Elektra podcast al een stuk of veertig afleveringen en zit er nog een aantal in de pijplijn, met onder anderen Arjen Lubach. De podcast is genomineerd voor twee categorieën van de Podcast Awards: Beste Podcast en Beste Podcasthost. Tot 16 oktober kun je op de Lopikse comedian stemmen via de website van de Podcast Awards.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -