RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vleutense voetbalclub bespreekt racisme-rel met spelers, ouders en KNVB, Sneijder wil sancties

1/3
UTRECHT - De KNVB onderzoekt uitlatingen van het Vleutense voetbalteam PVCV JO17-2. In een inmiddels verwijderd Instagram-bericht werd DHSC uit Ondiep racistisch bejegend, de club waaraan ook Wesley Sneijder is verbonden. De recordinternational roept de voetbalbond op om PVCV te bestraffen. De Vleutense club betreurt de kwestie en bespreekt het incident met spelers en ouders. Voorzitter Jan Baltus stelt dat de verantwoordelijke(n) bestraft zal worden.

In het bericht, geplaatst op een eigen Instagram-account van de jeugdploeg, was het clublogo van DHSC vervangen door de Marokkaanse vlag. Daarbij stond de tekst: "Morgen onze eerste interland tegen DHSC. Kom gerust kijken, spektakel gegarandeerd. De vraag is niet of er gevochten gaat worden, maar hoeveel mensen Frenk KO gaat slaan. Vergeet niet je paspoort en extra sloten voor je fiets mee te nemen."

 Het bericht van het team van PVCV. Het bericht van het team van PVCV. | Foto: Instagram PVSV17_2

Statement PVCV
"De vereniging betreurt de inhoud van het bericht ten zeerste en neem er dan ook volledig afstand", laat PVCV weten in een statement. "Inmiddels heeft het bestuur het team duidelijk gemaakt dat dergelijke uitlatingen niet getolereerd worden bij PVCV. Het bestuur en de commissie Respect is reeds met het voltallige team en ouders in gesprek en er zullen passende maatregelen genomen worden waarbij verreikende gevolgen zullen zijn voor de verantwoordelijke(n) van het bericht. De vereniging zal pro-actief contact opnemen met de KNVB om in overleg de juiste vervolgstappen te nemen daar we dit op geen enkele wijze accepteren noch kunnen tolereren."

"We nemen dit zeer serieus en hebben inmiddels contact gehad met PVCV. De aanklager van de KNVB gaat dit morgen zeer zorgvuldig onderzoeken", zegt een woordvoerder van de voetbalbond. Op de vraag of het mogelijk is dat het jeugdteam uit de competitie gehaald wordt, wil hij geen antwoord geven.

Ik reken op sancties van de KNVB. Dit kunnen en mogen we niet accepteren noch tolereren"
Wesley Sneijder

Wesley Sneijder, verbonden aan DHSC, is woest blijkt uit een Instagram-story die hij vandaag plaatste naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Utrecht. "Racisme moet hard aangepakt worden. Wat nou als wij als DHSC zelf gereageerd zouden hebben? Het antwoord kan ik wel invullen. Dan hadden we een heel groot probleem gehad. Ik reken op sancties van de KNVB. Dit kunnen en mogen we niet accepteren noch tolereren."

 Het bericht van Sneijder. Het bericht van Sneijder. | Foto: Wesley Sneijder

Reactie DHSC
DHSC heeft een mail met excuses gekregen en die is vanmorgen gelezen door voorzitter Hans Berrens. Hij accepteert de verontschuldigingen maar baalt wel van het incident. "Hier zit je als club echt niet op te wachten. Maar dat heb je met dat hele gedoe rond sociale media. We zijn er echt niet blij mee. PVCV heeft zijn excuses aangeboden en wij hebben dat aanvaard", aldus Berrens. Volgens hem is de wedstrijd tussen de teams gisteren prima verlopen en is er niks gebeurd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -