RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw in Vinkeveen opgelicht met babbeltruc: 'Impact op het slachtoffer is heel groot'

VINKEVEEN - De politie zoekt getuigen en mogelijke camerabeelden van een babbeltruc waarbij een inwoonster van Vinkeveen werd opgelicht. Het gebeurde afgelopen zaterdag rond 17.30 uur aan de Turelurenlaan.

Een vrouw belde aan en deed zich voor als vrijwilliger. Ze stapte vervolgens direct de woning binnen en liep met de bewoonster naar de keuken. Een tweede vrouw liep ook naar binnen zonder dat het slachtoffer dat merkte.

"Vermoedelijk had de eerste dame de voordeur open gelaten zodat de tweede dame de woning in kon. De eerste dame heeft de bewoonster in de keuken aan de praat gehouden zodat de tweede dame ongestoord in de woning opzoek kon naar geld", aldus de politie op Facebook.

De bewoonster had meerdere keren gevraagd of de vrouwen wilden vertrekken, maar zij luisterden niet. Het duo is ongeveer tien minuten in de woning gebleven. De buit is wat contant geld: "Ondanks dat dit bedrag gelukkig niet heel hoog was, is de impact van dit incident op het slachtoffer heel erg groot. Mede omdat het slachtoffer niet in staat was om de dames haar woning uit te zetten en/of 112 te kunnen bellen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -