Ouderenbond ANBO heropent coronalijn voor advies en luisterend oor

© RTV Utrecht
WOERDEN - Ouderenbond ANBO in Woerden heropent vandaag de telefoonlijn voor ouderen die vragen hebben over corona. Ook kunnen ouderen bellen als ze een praatje willen maken omdat ze zich alleen voelen.
Volgens de ouderenbond is hier behoefte aan omdat de coronacrisis nog wel een tijd zal duren. Het is niet de eerste keer dat de ouderenbond de lijn opent. Op 11 maart, twee dagen voor het kabinet de eerste maatregelen aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gebeurde dat ook al.

Veel telefoontjes

En vanaf het begin bleek er veel behoefte te zijn aan telefonisch contact, want er werd gemiddeld door tweehonderd mensen per dag gebeld. In totaal kwamen er in die beginperiode zo'n 7000 telefoontjes binnen.
"Eerst belden er vooral mensen die praktische vragen hadden over de maatregelen van het RIVM en het kabinet. De laatste weken bellen er vooral ouderen die eenzaam zijn en niet of nauwelijks iemand spreken. Veel mensen zijn al weken aan huis gekluisterd en krijgen ook geen bezoek. Die mensen bieden we graag een luisterend oor", aldus Liane den Haan van ANBO een paar maanden geleden.
De coronalijn is elke dag van maandag tot er met vrijdag te bellen, van 09.00 tot 21.00 uur. Het nummer is 0348 - 46 66 66.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.