Kransen voor slachtoffers Kamp Amersfoort

AMERSFOORT - Om acht uur vanavond is Nederland twee minuten stil. In het hele land worden oorlogsslachtoffers herdacht tijdens de nationale dodenherdenking.
Bij veel van van deze herdenkingen worden bloemenkransen gelegd. Een aantal kransen van Kamp Amersfoort worden gemaakt door bloemiste Norine Velker. RTV Utrecht ging naar haar werkplaats in Leusden.
In alle Utrechtse gemeentes worden vandaag de oorlogsslachtoffers herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op een aantal plaatsen wordt vanochtend al stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers.
Zo wordt er straks in Utrecht een krans gelegd op de Joodse Begraafplaats aan de Jagerskade en verzorgen vier F-16's in Soesterberg een fly-by boven het oorlogsmonument op de voormalige vliegbasis.
Leden van het Koninklijk Huis zijn vandaag en morgen aanwezig bij verscheidene herdenkingen in het kader van dodenherdenking en bevrijdingsdag.
Pieter van Vollenhoven wordt vanavond samen met prins Pieter-Christiaan verwacht bij de herdenking op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen.
Afgelopen weekeinde bezochten leden van het Koninklijk Huis gewonde mensen in het ziekenhuis, waaronder in Amersfoort.

Amersfoortse bloemenkransen voor de dodenherdenking
Kransen voor slachtoffers Kamp Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.