Instellingen

Kort nieuws: Dronken op tractor Oudewater

PROVINCIE UTRECHT - * Een beschonken tractor-bestuurder in Ouderwater. Agenten zagen vannacht een tractor over de Lijnbaan rijden, met drie pasagiers achterop.
* Op de Laan van Vollenhove in Zeist is een 18-jarige man aangehouden op een gestolen scooter.De scooter bleek op 20 april te zijn gestolen op Hoog Kanje.De verdachte heeft bekend en de scooter is weer terug bij de eigenaar.
* In Amersfoort is een vijftienjarige jongen aangehouden wegens mishandeling op de Zeldertsedreef. Hij zou haar zondag hebben geslagen en bespuugd op de Zeldertsedreef.
* In Bunschoten is vanmorgen een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. De 40-jarige man uit Bunschoten reed over de Sint Nicolaasweg toen hij in botsing kwam met een auto. Hij kwam op de voorruit van de auto terecht en werd met letsel overgebracht naar een ziekenhuis.
* In Utrecht is een meisje op straat beroofd van haar tas en mobiele telefoon. Het 17-jarige slachtoffer werd gisteravond op de Kanaalweg opgewacht door twee jongens op een scooter. Het meisje werd bedreigd en ook nog onzedelijk betast. De politie zoekt naar getuigen.
* Een deel van het Amersfoortse Eemplein wordt tijdelijk ingericht als parkeerplaats. De voorbereidingen voor de aanleg hiervan starten maandag. De gemeente creëert zo meer parkeerruimte voor de bezoekers van de festiviteiten rondom de 750e verjaardag van de stad Amersfoort. De parkeerplaatsen moeten half mei gereed zijn en blijven beschikbaar tot 12 september.
* In Houten is een hennepkwekerij opgerold. Toen de politie het gebouw aan de Duwboot binnenkwamen was de oogst al weg. De politie denkt dat de kweker zelf is bestolen.
* De SP in Utrecht vraagt spoeddebat aan over fraude bij luchtkwaliteitcijfers Uit onderzoek van de partij zou blijken dat er gefraudeerd wordt met de luchtkwaliteitcijfers van de gemeente. De SP eist opheldering van het Utrechts college over de deze praktijken.
* Een grafitti-spuiter is in de kraag gevat in Abcoude. Gistermiddag zag een bewoner aan de Waterlelie dat een jongen (14) met een verf-spuitbus een letter op het huis van de buurman spoot. En daarna zag hij dat er ook op zíjn huis grafitti was gespoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.