RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee basisscholen dicht door corona, middelbare school Soest voert online lessen weer in

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Twee basisscholen in de provincie zijn dicht vanwege coronabesmettingen. Het gaat om de Mijdrechtse Hoflandschool en de Twaalfruiter in Vleuten, locatie de Tuinlanden. Ook het Griftland College, een middelbare school in Soest, heeft maatregelen moeten treffen.

"Er was een docent besmet en vrijdag kwamen er nog twee docenten bij. Het gaat dus om drie personeelsleden", aldus Bram Donkers, van de Stichting R.K. Basisscholen Vleuten, De Meern, Haarzuilens waar de Twaalfruiter onder valt.

Volgens Donker is de situatie op dit moment niet heel zorgelijk. "Naar omstandigheden gaat het goed met ze, maar ze hebben natuurlijk wel een positieve test. Ze moeten tien dagen in quarantaine, maar het is op school goed op te vangen."

Clusterbesmetting
De sluiting is dan ook vooral een voorzorgsmaatregel omdat de GGD heeft gekeken of er sprake was van een clusterbesmetting. Donkers: "Er is onderzocht of de besmettingen met elkaar in verband staan, maar dat is niet het geval. Dus we kunnen er vanuit gaan dat de besmetting niet op school heeft plaatsgevonden." Het is nog niet duidelijk wanneer de school de deuren weer opent. Er is vandaag overleg over met de GGD.

 Het briefje op de toegangsdeur bij de Hoflandschool. Het briefje op de toegangsdeur bij de Hoflandschool. | Foto: Petershotnews

Over de besmetting(en) bij de Hoflandschool in Mijdrecht is niet veel bekend. Er hangen briefjes op alle toegangsdeuren waarop staat dat de school gesloten is. Verder is de onderwijsinstelling niet bereikbaar voor een toelichting.

Positieve tests in Soest
Op het Griftland College in Soest zijn afgelopen weekend meerdere leerlingen en medewerkers positief getest. Volgens een bericht van de school zijn op dit moment negentien leerlingen en zeven medewerkers besmet met het coronavirus. De GGD onderzoekt met wie zij eerder contact hebben gehad.

Het Griftland heeft besloten dat de bovenbouw vanaf morgen voorlopig een week thuis blijft en online les volgt. De onderbouw komt nog wel naar school maar blijft tijdens de pauzes in het lokaal. Ook wordt het gebruik van mondkapjes weer ingevoerd.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -