RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verwarde vrouw uit Ondiep niet veroordeeld voor dreigen met opblazen van woning

UTRECHT - Een 56-jarige vrouw uit Ondiep die vorig jaar de gasleidingen van haar woning doorzaagde en dreigde met een explosie, krijgt hiervoor geen straf. Wel wordt zij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 102 dagen voor de bedreiging van twee politieagenten, de belaging van haar ex-vrouw en smaad. Dat is gelijk aan de tijd die zij in voorarrest heeft doorgebracht.

De dreiging met een gasexplosie zorgde op 17 oktober vorig jaar voor veel onrust in de omgeving van de Vlierboomstraat, waar de vrouw woonde. Meerdere huizen werden ontruimd en de omgeving werd afgezet. De vrouw had haar huis gebarricadeerd nadat zij een medewerkster van Altrecht had bedreigd.

Honden
Toen agenten ter plaatse kregen zij onder meer te horen "als jullie mijn tuin betreden dan stuur ik mijn honden op jullie af", waarbij ze dreigend zwaaide met een steekwapen. Voor deze laatste feiten is de vrouw nu veroordeeld. Ook werd zij veroordeeld voor het herhaaldelijk stalken van haar ex-vrouw, met wie in 2018 de relatie was verbroken.

Voor de dreiging met de gasexplosie krijgt de vrouw geen celstraf. De rechtbank houdt er rekening mee dat zij sterk verminderd toerekeningsvatbaar is doordat zij eerder in haar leven hersenletsel opliep. Het doorsnijden van de gasleidingen was bedoeld als rechtstreeks dreigement naar de medewerkster van Altrecht, maar zij liep volgens de rechtbank door de actie van de verdachte geen gevaar.

Hulp en begeleiding
In het reclasseringsadvies werd eerder al aangegeven dat de vrouw hulp en begeleiding nodig heeft. Daarbij is het vinden van geschikte woonruimte nog steeds het grootste probleem, bleek ook vandaag in het vonnis van de rechtbank.

Het is de reclassering nog steeds niet gelukt geschikte woonruimte te vinden voor de vrouw. Vanwege haar problemen wordt naar een geschikte woning in de omgeving van Utrecht op een afgelegen plek met weinig prikkels gezocht. Daar kan ze begeleid worden door een gespecialiseerde zorgverleningsinstantie. Hier staat de vrouw ook voor open, zo heeft zij tijdens de zitting aangegeven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -