Zorgen over coronagroei in regio Utrecht: 'Extra maatregelen hard nodig'

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de regio Utrecht is grofweg sprake van een verdubbeling van het aantal coronabesmettingen per twee weken.
"Een zorgelijke situatie die niet gerust stemt", zegt Peter den Oudsten, voorzitter van de Veiligheidsregio en waarnemend burgemeester van Utrecht. "Met mijn collega-burgmeesters uit de regio heb ik vanmorgen over deze recente cijfers gesproken. Extra maatregelen vanuit het rijk zijn hard nodig."
Inmiddels ligt het percentage van besmette personen in de teststraten in Midden-Nederland op 6,3 procent, In de stad ligt dat percentage aanzienlijk hoger, namelijk 8,2 procent. Drie weken geleden was dat nog 4,3 procent.
In de regio Utrecht waren vorige week 109 personen besmet met het coronavirus per 100.000 inwoners. Voor de stad ligt dit aantal inmiddels zelfs op 159 besmette personen. In Amsterdam (266), Den Haag (225) Rotterdam (211) ligt dit aantal nog wel flink hoger.
Het aantal besmettingen in de regio Utrecht is nu voor de derde week achtereen ruim boven de 50 positieve gevallen per 100.000 inwoners. De zogenoemde signaalwaarde op het coronadashboard van het ministerie is sinds enkele dagen 'zorgelijk'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.