RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie slaat alarm om vrouwenbelager in Lunetten-Hoograven: 'Fiets samen en wees extra voorzichtig'

UTRECHT - De politie in Utrecht is extra alert op een man die vrouwen lastigvalt in het grensgebied Lunetten-Hoograven.

De laatste keer dat hij toesloeg was zaterdagochtend rond 07.30 uur. De dader greep het slachtoffer vast en mishandelde haar bij het Houtensepad. De vrouw verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Het slachtoffer was gewond en moest naar het ziekenhuis. Ondanks de inzet van een helikopter, speurhonden en Burgernet is de dader niet gevonden.

Op maandag 21 september werd in hetzelfde gebied ook een vrouw belaagd door een man. De recherche onderzoekt of dit incident, en eerdere incidenten die in Lunetten-Hoograven gebeurden, hiermee te maken hebben.

De politie waarschuwt vrouwen extra voorzichtig te zijn in het grensgebied en roept op samen te fietsen. "Wanneer ze een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval uiterlijke kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven."

"De twee laatste incidenten lijken op elkaar en we sluiten niet uit dat het om dezelfde persoon gaat. We nemen het zekere voor het onzekere en komen daarom met deze waarschuwing en oproep", zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. "We zijn extra in het gebied aanwezig, maar we kunnen natuurlijk niet overal zijn. Daarom roepen we getuigen en slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan op om zich bij ons te melden."

Bellen kan 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -