RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronabesmettingen blijft stijgen

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen week zijn er waarschijnlijk zo'n 19.000 geregistreerde coronabesmettingen bijgekomen. Vanmiddag meldt het RIVM de precieze cijfers in de wekelijkse update. De week hiervoor was het aantal positieve tests nog 13.741 en de week daarvoor 8.265. Het aantal besmettingen loopt dus verder op.

Sinds de vorige update van het RIVM steeg het aantal besmettingen tot en met maandag met 16.300 en het aantal ziekenhuisopnames steeg met 197, al komen de ziekenhuiscijfers soms met vertraging binnen. Ook in de sterfcijfers zit vaak vertraging. Van dinsdag tot maandag steeg het aantal sterfgevallen door corona met 89, maar hier kunnen ook sterfgevallen van langer geleden tussen zitten.

Utrecht is qua steden een van de snellere stijgers, maar de grootste stijging is in Amsterdam. Daar kwamen 1921 nieuwe geregistreerde besmettingen bij. Schiermonnikoog is de enige gemeente in Nederland waar nog geen besmettingen zijn vastgesteld.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -