RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nominaties Gouden Kalveren bekend: 'Ik schakelde te laat in'

UTRECHT - Wie nemen vrijdag de Gouden Kalveren mee uit Utrecht? Grote kanshebbers voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen zijn in ieder geval thriller Bumperkleef en familiefilm Kapsalon Romy. De films zijn vijf keer genomineerd en maken beide kans op kalveren voor beste film en beste regie.

Carice van Houten is voor de achtste en negende keer genomineerd: zowel als beste actrice in een serie (Red Light) als in een film (Instinct). In die laatste categorie neemt ze het op tegen Beppie Melissen (Kapsalon Romy) en Loes Luca (Mi Vida).

In de categorie beste acteur valt Shahine el-Hamus op, hij is pas 20 en genomineerd voor zijn rol in De Belofte van Pisa en ook voor zijn rol in tv-serie Lieve Mama. El-Hamus is daarmee de jongste ooit met twee nominaties op zak. Mede-genomineerden in de categorie beste acteur in een film zijn Marwan Kenzari (Instinct) en Jonas Smulders (Paradise Drifters).

Acteur El-Hamus volgde de bekendmaking van de nominaties online. "Ik schakelde iets te laat in en hoorde net dat ik meedoe in de categorie tv-drama." Vrijdag hoopt hij bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn, maar zeker is dat nog niet. Omdat hij "een beetje verkouden" is heeft hij zich maandag laten testen op het coronavirus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -