Wie haakt al die mysterieuze bloemetjes die in Utrecht hangen?

UTRECHT - Overal in Utrecht hangen gehaakte bloemetjes van 'het bloemenvrouwtje'. Aan de bloemetjes hangt een briefje met het verzoek om iemand in een verpleeghuis een kaartje te sturen. Wendy Mak is de creatieve geest achter de fleurige bloemetjes.
Ze begon tijdens de intelligente lockdown met het haken van de bloemetjes om haar vader op te vrolijken. De vader van Wendy woonde in een verpleeghuis en mocht geen bezoek meer ontvangen. Daarom wilde Wendy hem extra post bezorgen. Helaas leeft haar vader niet meer, maar ze zag dat de post hem goed deed. Daarom gaat ze door met haken voor iedereen die het nodig heeft.

Vijfhonderd bloemen

Ondertussen heeft ze al ruim vijfhonderd bloemen gehaakt en ruim een derde levert post op. "Ik probeer diegene die hem vindt een glimlach te bezorgen en met een beetje geluk stuurt iemand een kaart", zegt ze.
De vrouw achter de mysterieuze gehaakte bloemetjes in Utrecht
Iedereen die iemand om zich heen heeft die een kaart kan gebruiken, mag zich melden bij het bloemenvrouwtje: "Dan gaat dat adres een paar weken mee de carrousel in." Wendy krijgt hulp van een aantal vriendinnen die helpen met haken of het verspreiden van de bloemen.

Haaksters

Het bloemenvrouwtje krijgt veel positieve reacties maar ze is nog lang niet klaar met deze actie. "Ik speel met de gedachte om verzorgingshuizen te vragen of er haaksters zijn die meewillen doen. Dan breng ik een bolletje wol en naalden naar binnen. Vroeger had je kinderen voor kinderen en dit wordt ouwetje voor ouwetje', zegt ze lachend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.