RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronabesmettingen in provincie Utrecht neemt opnieuw fors toe

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen in de provincie Utrecht blijft oplopen. De afgelopen week telde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 1620 nieuwe besmettingen in de provincie. Vorige week waren dat er nog 1127.

Het aantal ziekenhuis opnames verdubbelde van acht naar zestien. Het aantal mensen waarvan de afgelopen week is vastgesteld dat ze door corona zijn overleden daalde juist, van drie naar nul.

De cijfers kunnen in werkelijkheid hoger liggen. Niet iedere besmetting wordt met een test vastgesteld en geregistreerd. Ook blijven gegevens rond besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms langer dan een dag liggen, of is niet duidelijk dat iemand aan corona is overleden.Landelijk ook grote stijging
Ook landelijk blijft het aantal coronabesmettingen oplopen. De afgelopen week zijn 19.326 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM Vorige week meldde het instituut 13.471 nieuwe gevallen, dus het aantal is opnieuw met ongeveer de helft gestegen.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg landelijk ook. Verpleegafdelingen namen 501 coronapatiënten op, tegen 350 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 53 naar 100.

Het RIVM heeft in de afgelopen week 102 meldingen van sterfgevallen gekregen. Van hen stierven er 51 in de afgelopen week. De anderen zijn eerder overleden, sommigen al in april, maar dit is nu pas verwerkt in de gegevens van het RIVM. De jongste overledene was 45, de oudste 95.

In de update van vorige week meldde het RIVM 33 sterfgevallen, van wie er 19 in de voorgaande week waren overleden.

Reproductiegetal
Sinds het begin van de uitbraak zijn in Nederland 117.551 besmettingen vastgesteld. Dat is een toename van 3011 ten opzichte van maandag, de grootste stijging in 24 uur tijd.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, daalde een heel klein beetje. Het staat nu op 1,27. Dat betekent dat een groep van 100 besmette mensen zo'n 127 anderen besmet, die op hun beurt ongeveer 161 mensen aansteken.

Zo verspreidt het virus zich steeds verder en steeds sneller. Vorige week was het getal 1,33 en de week daarvoor 1,38. De maatregelen die het kabinet maandag aankondigde, moeten het reproductiegetal terugbrengen naar 0,9. Als het getal onder de 1 komt, dooft het coronavirus langzaam uit.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -