RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners alert op vrouwenbelager Hoograven-Lunetten: 'Voorlopig loop ik hier niet meer alleen in het donker'


UTRECHT - Een veilig, volks buurtje, met veel sociale controle. Zo omschrijven omwonenden het grensgebied van Lunetten en Hoograven, waar afgelopen week twee vrouwen zijn lastiggevallen en waar de afgelopen maanden meer soortgelijke incidenten plaatsvonden. "Ik fiets hier elke dag langs, mijn moeder maakt zich best zorgen. Zij wil dat ik bij andere mensen in de buurt blijf fietsen."

Elise zit op het X11 College in Utrecht en woont in Houten. Iedere dag fietst ze een halfuur tussen haar huis en school op en neer. Deels fietst ze over het Houtensepad, waar afgelopen zaterdagochtend nog een vrouw werd mishandeld. "Ik ben net overgestapt naar een andere klas en ken dus nog niet heel veel mensen om samen mee te fietsen. Het geeft natuurlijk wel een onveilig gevoel, als je zoiets hoort."

Omwonenden zijn geschrokken nu de politie oproept om zoveel mogelijk samen te fietsen en extra waakzaam te zijn.


Gisteren waarschuwde de politie vrouwen om extra voorzichtig te zijn in het grensgebied. De politie roept zelfs op om zoveel mogelijk samen te fietsen. "Er zijn meerdere incidenten geweest, die op elkaar lijken. Daarom vragen we iedereen extra oplettend te zijn en direct 112 te bellen als ze iets verdachts zien of wanneer iemand voor een onveilig gevoel zorgt", zegt een woordvoerder van de politie.

Geschrokken
Zaterdagochtend werd een vrouw op dit fietspad dusdanig mishandeld, dat ze naar het ziekenhuis moest. Vorige week maandag werd in Lunetten ook een vrouw belaagd door een man. Zo zouden er meer incidenten in het gebied tussen Lunetten en Hoograven hebben plaatsgevonden. Alle vrouwen gaven aan van achter door een man benaderd te zijn. Er is nog weinig bekend over een signalement. De politie onderzoekt nog of de zaken verband met elkaar houden, maar zag zich gisteren hoe dan ook genoodzaakt een officiŽle waarschuwing naar buiten te brengen.

Lees ook: Politie slaat alarm om vrouwenbelager in Lunetten-Hoograven: 'Fiets samen en wees extra voorzichtig'

Het Houtensepad loopt door de wijk Lunetten, voor een groot gedeelte langs het treinspoor. Er wordt veel gefietst, hardgelopen en omwonenden laten er hun hond uit. Ze zijn best geschrokken van de incidenten en de oproep van de politie om zoveel mogelijk samen te fietsen. "Afgelopen zaterdag zag ik hier veel politie, later las ik op internet wat er gebeurd was", vertelt een omwonende die haar hond uitlaat. "Daar word je wel alert van, zeker nu het vroeger donker wordt. Voorlopig zoek ik wat meer verlichte plekken op om de hond uit te laten."

Donker
Zeker in de richting van de forten en het Beatrixpark, geven veel vrouwen uit de buurt aan waakzamer te zijn. "Het kan hier 's avonds erg donker zijn en dat voelt best eenzaam", zegt Fleur. "Als ik 's ochtends vroeg de hond moet uitlaten en ik weet dat ik alleen ben, dan ga ik nu maar even niet deze kant op. En mijn dochters raad ik voorlopig ook aan om hier niet zonder hun vriendje te fietsen."

De politie laat weten extra in het gebied aanwezig te zijn, maar vraagt iedereen om extra alert te zijn. "Ook vragen we getuigen en slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan om dat alsnog te doen."

 Afgelopen zaterdagochtend werd hier op het Houtensepad een vrouw mishandeld. Afgelopen zaterdagochtend werd hier op het Houtensepad een vrouw mishandeld. | Foto: RTV Utrecht / Joep ten Have


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -