Plafond werfkelder Kromme Nieuwegracht laat los: 'Gooi dat verkeer eraf!'

© Ronald van der Krogt
UTRECHT - Waar de bewoners zich al langere tijd zorgen over maken, lijkt nu te gebeuren. In de werfkelders van het slecht onderhouden deel van de Kromme Nieuwegracht in Utrecht is een stuk van het plafond naar beneden komen zetten. Ronald van der Krogt, de eigenaar die de kelder als opslagruimte gebruikt, trof het puin vanmorgen aan. "Het is er slecht aan toe."
Vorige week werd een deel van de Kromme Nieuwegracht door de gemeente opgeleverd na een uitvoerige renovatie. Een ander eind van de Utrechtse straat moet nog wachten op een broodnodige opknapbeurt.
Desondanks is de weg boven de werfkelders wel weer opengesteld voor auto's. Dat is volgens Van der Krogt ook de oorzaak van het probleem. De trillingen zorgen dat de scheuren in de muur nu brokstukken worden. "Gooi dat verkeer eraf en neem maatregelen", aldus Van der Krogt in een oproep aan wethouder Kees Diepeveen.
De gemeente zei bij het openstellen van de Kromme Nieuwegracht dat er volgend jaar een plan ligt om de rest van de straat aan te pakken. Maar voor Van der Krogt is dat veel te laat. "Ooit zal er vast wat gaan gebeuren, maar de komende twee jaren gebeurt er helemaal niets."
In een reactie laat de gemeente weten op de hoogte te zijn van de situatie. "Uit de gegevens van de scheurmeter en de foto's bleek dat er geen acuut onveilige situatie was ontstaan. Om dit met eigen ogen vast te stellen is er een inspecteur van de piketdienst langs gegaan. Die inspecteur bevestigt dat er inderdaad geen sprake is van een acuut onveilige situatie. Morgenochtend gaat er een bouwkundig specialist heen om het nader te bekijken," laat een woordvoerder van de gemeente weten.
In het plafond zaten al langere tijd scheuren.
In het plafond zaten al langere tijd scheuren. © Ronald van der Krogt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.