Verdachten loverboyzaak horen jarenlange celstraffen tegen zich eisen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
HOUTEN/NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie wil dat vier verdachten jarenlang de gevangenis ingaan voor het misbruiken van een 21-jarige vrouw. Volgens het OM is overtuigend bewezen dat de vrouw herhaaldelijk is verkracht en de prostitutie in werd gedwongen.
De vrouw kwam uit een gewelddadige relatie, was daardoor zeer kwetsbaar en verbleef om die reden in een inrichting. Vervolgens werd zij verliefd op de 20-jarige hoofdverdachte M. M. uit Krimpen aan den IJssel.
Hij zette het slachtoffer vervolgens onder druk om seks te hebben met zijn vrienden op verschillende plekken in onder meer Nieuwegein, Houten en IJsselstein. De vrienden moesten 'testen' of zij wel goed genoeg voor hem was om zijn 'wifey' te zijn.
Ook maakte M. seksfilmpjes van haar waarmee hij haar chanteerde, bedreigde hij haar en maakte hij een advertentie aan op Kinky.nl. Uit die advertentie blijkt volgens het OM duidelijk dat hij wilde dat het slachtoffer zou werken in de prostitutie. Hij regelde hiervoor onder meer condooms en een hotel. Volgens het OM deed de verdachte dit allemaal ten gunste van hemzelf. M. wilde zo geld verdienen en aanzien binnen zijn vriendengroep verkrijgen.
De 20-jarige verdachte wordt bovendien ook verdacht van verboden wapenbezit, diefstal, het dealen van drugs en verduistering. Het OM eist nu tegen hem een gevangenisstraf van 3 jaar en 4 maanden. De andere drie verdachten hoorden tot de vriendenkring van M. en dwongen het slachtoffer om seks met hen te hebben. Zij hoorden celstraffen tussen de twee en drie jaar tegen zich eisen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.