Sinterklaastintocht in Utrecht gaat definitief niet door

© RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
UTRECHT - Ook in Utrecht komt er dit jaar geen Sinterklaasintocht vanwege het coronavirus. Dat laat Bert Buizert van SinterklaasIntocht Utrecht weten. "Het is niet verstandig om het door te zetten", zegt hij.
Directe aanleiding is de persconferentie van afgelopen maandag, waarin het kabinet strengere coronaregels aankondigde. Het oplopende aantal besmettingen baarde de organisatie zelf ook al zorgen. Eerder liet Buizert nog weten na te denken over een aangepast Sinterklaasfeest. Maar ook een alternatief feest komt er nu niet.

Niet langer wachten

Het besluit of en in welke vorm het Sinterklaasfeest door mocht gaan, zou formeel worden genomen door de Veiligheidsregio Utrecht. Maar Buizert wilde daar niet langer op wachten. "Dat zou nog zeker drie weken duren", zegt hij. "De intocht vraagt van tientallen vrijwilligers een enorme inspanning. Ook worden er behoorlijke kosten gemaakt."
Vertrouwen dat het aantal besmettingen de komende weken afneemt, heeft de organisator niet. "Wij geloven er niet in dat het over drie weken heel veel beter zal gaan. Dus wij hebben gezegd: jongens, we moeten een beslissing nemen. En dat is deze beslissing geworden."

Zoom-meeting

Buizert heeft het trieste nieuws eerder vandaag via een Zoom-meeting meegedeeld aan de vrijwilligers. "Iedereen is er ziek van, maar iedereen begrijpt de beslissing ook heel goed."
Eerder werd de intocht van de goedheiligman ook al afgelast in onder meer Amersfoort en Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.