BAM schrapt mogelijk honderden banen: 'Pijnlijke beslissing'

© RTV Utrecht
BUNNIK - De Bunnikse bouwonderneming BAM gaat vanwege de coronacrisis reorganiseren en daardoor verdwijnen er mogelijk honderden banen. Dat laat het bedrijf vanochtend weten. BAM gaat nog in overleg met de ondernemingsraden en vakbonden over het precieze aantal arbeidsplaatsen.
In totaal telt BAM ongeveer 18.000 medewerkers. Het bouwbedrijf in Bunnik is in meerdere landen actief. BAM verwacht dat dit programma zal zorgen voor kostenbesparingen van 100 miljoen euro per jaar.
Topman Ruud Joosten spreekt van een "pijnlijke beslissing voor de betreffende medewerkers", schrijft de NOS. Maar hij spreekt over een noodzakelijke stap om de financiële positie van het bedrijf te verbeteren.

Verlies

Vorige maand werd bekend dat BAM het eerste halfjaar had afgesloten met een verlies van meer dan 234 miljoen euro. Dat komt volgens het bouwbedrijf in Bunnik onder meer door 'de buitengewone omstandigheden' van de coronacrisis. Door de crisis kwam het werk op sommige bouwplaatsen stil te liggen.
Op andere locaties moesten aanpassingen aan werkprocessen worden gedaan, waardoor er minder effectief gebouwd kon worden. Ook kampte het bedrijf met verliezen bij BAM International en hebben ze andere kostenposten gehad die veel geld hebben gekost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.