RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD start gezondheidsonderzoek onder 108.000 inwoners provincie

UTRECHT - 108.000 willekeurig gekozen inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten ontvangen deze week een uitnodiging van GGD regio Utrecht om een digitale vragenlijst in te vullen. Het onderzoek wordt elke vier jaar uitgevoerd en moet inzicht geven in het welzijn en de gezondheid van inwoners.

"Het is een heel breed onderzoek naar de gezondheid van de inwoners in de regio Utrecht. Het is zelfs nog iets uitgebreider: we willen ook graag weten hoe het is met hun leefgewoonten, hun woonomgeving en hoe ze zich voelen", legt FranÁoise SchŁtz, onderzoeker publieke gezondheid bij GGD regio Utrecht uit. SchŁtz doelt op leefgewoonten zoals roken, bewegen en of mensen tevreden zijn over hun leefomgeving.

Corona
Dit keer is er ook aandacht voor het coronavirus. "We willen bijvoorbeeld heel graag weten of mensen denken dat ze ziek zijn geweest en of ze in het ziekenhuis hebben gelegen. Maar we willen ook heel graag weten wat voor invloed de coronacrisis heeft. Zijn ze bijvoorbeeld angstiger geworden of is hun financiŽle situatie veranderd? Hebben ze meer stress gekregen door de coronacrisis?"

De resultaten worden in 2021 bekend en daarna gedeeld met de 26 gemeenten in de provincie Utrecht. "Dan gaan we kijken welke activiteiten we kunnen organiseren om de gezondheidssituatie in die gemeente te verbeteren."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -