Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn heropend na opknapbeurt

Stadsbaantunnel in 2017.
Stadsbaantunnel in 2017. © Gemeente Utrecht
UTRECHT - Automobilisten in Leidsche Rijn kunnen vanaf vanmiddag weer gebruikmaken van de Stadsbaantunnel. Die was bijna twee maanden dicht omdat de muren brandveiliger gemaakt moesten worden.
De werkzaamheden waren bedoeld om de schade te beperken bij een extreme brand, zoals wanneer er bijvoorbeeld een tankwagen met brandbare stoffen crasht. "De schades die dan ontstaan, die willen we niet", zei projectleider Kees van Leeuwen bij aanvang van de werkzaamheden. De brandwerende platen die de afgelopen tijd zijn aangebracht, zorgen er volgens Van Leeuwen voor dat de tunnel in het geval van zo'n brand niet voor meerdere maanden ("misschien wel jaren") op slot hoeft om te herstellen.
De Stadsbaantunnel ligt naast de Leidsche Rijntunnel en verwerkt veel verkeer in Leidsche Rijn. Dat moest tijdens de werkzaamheden twee maanden lang omrijden en niet voor het eerst. Sinds de Stadsbaantunnel vijf jaar geleden open ging, is die meerdere keren dicht geweest vanwege storingen en schades. Ook viel er tijdens een koude periode een stuk beton naar beneden.
De tunnel zal in de toekomst nog wel af en toe dicht moeten, waarschuwt de gemeente nu al, bijvoorbeeld bij storingen of onderhoudsbeurten. De volgende onderhoudsbeurt staat over een maand ingepland op 30 oktober. De tunnel is dan 's avonds dicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.