RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houten past ruimtelijke plannen aan: toch minder hoogbouw

HOUTEN - De gemeente Houten heeft de ruimtelijke plannen die eerder dit jaar werden gepresenteerd aangepast. Zo komt er minder hoogbouw, wordt het ontwikkelgebied in het centrum verkleind en komt er geen grootschalige bouw bij de bestaande Rondweg en Rondwegwal in Noordwest.

Vanwege het grote tekort aan woningen in de provincie Utrecht moeten verschillende gemeenten extra huizen gaan bouwen. In Houten gaat het om bijna 6000 stuks die tot 2040 gebouwd moeten worden. De gemeente presenteerde een plan en inwoners konden daarop reageren. Dat leverde "400 positieve maar ook kritische zienswijzen" op, aldus de gemeente. Zo was er veel kritiek op de hoogbouwplannen.

In de reactienota laat de gemeente nu weten dat er geen hoge torens van 14 verdiepingen worden gebouwd direct naast bestaande woningen. "De nieuwbouw moet nu door middel van getrapte hoogtes zoveel mogelijk aansluiten bij de hoogtes van de omliggende gebouwen."

Ook waren er zorgen over de mogelijke sloop van woningen in het centrum maar volgens de gemeente is daar geen sprake van. "De gemeente gaat niet onteigenen en/of slopen." Verder is er in het hele plan meer aandacht voor het behouden en versterken van de Houtense identiteit, zoals fietspaden, groen en het openbare gebied.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -