Helft minder files door 8 procent minder verkeer

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - Het aantal files halveert bij 8 procent minder verkeer, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De relatie tussen de hoeveelheid verkeer en vertraging was nog niet eerder bekeken voor het Nederlandse hoofdwegennet, meldt BNR.
Data van vorig jaar en dit jaar zijn geanalyseerd, vertelt Henk Taale, senior adviseur bij Rijkswaterstaat en lid van het team Monitoring en Evaluatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. "Doordat we te maken hadden met hele drukke tijden in 2019 en metingen tijdens de rustige coronatijd, konden we de relatie beter schatten. We hadden altijd al het idee dat het verband niet lineair was, maar nu hebben we ook echt deze vuistregel kunnen vaststellen."
Het thuiswerken is verdubbeld en files zijn er alleen nog door wegafsluitingen. "We zitten met zijn allen niet op zo'n pandemie te wachten, maar je ziet dus wel dat het aantal files sinds maart een stuk minder is. Het is wel belangrijk om daar op voort te borduren en mensen te stimuleren om thuis te werken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.