RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deze zestien podia en theaters mogen meer dan dertig personen ontvangen

PROVINCIE UTRECHT - Zestien poppodia, theaters en andere culturele instellingen in de provincie Utrecht hebben een zogeheten ontheffing gekregen. Dat houdt in dat zij meer dan dertig personen in hun gebouw mogen ontvangen, ondanks de maandag door het kabinet aangekondigde maatregel.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) maakt zojuist bekend om welke instellingen het gaat. Volgens voorzitter Peter den Oudsten gaat de VRU "zeer terughoudend" om met het verlenen van de ontheffingen. "Dat is van belang om het aantal sociale contacten terug te dringen en daarmee het aantal besmettingen af te remmen."

Criteria
Er wordt per instelling gekeken hoeveel mensen er in de zaal aanwezig mogen zijn, maar dat zullen er nooit meer dan 250 zijn. De instellingen die een ontheffing hebben gekregen, voldoen aan verschillende criteria. Zo moeten ze een zo breed mogelijk aanbod hebben voor een zo breed mogelijk publiek.

Ook de "functie en de plaats van een gebouw in de regio" worden meegewogen. Dat moet ervoor zorgen dat er bezoekers minder ver hoeven te reizen naar het gebouw. Verder gelden de vaste regels, zoals looproutes, reserveringen en een vaste plaats voor elke bezoeker.(Als je hierboven geen kaartje ziet, kun je deze link volgen voor een overzicht van alle podia met een ontheffing.)

Ook het Nederlands Film Festival in Utrecht kan doorgaan. Voor de Jaarbeurs is de ontheffing beperkt tot samenkomsten met een cultureel karakter.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -