De gezichten van Rivierenwijk in bijzondere tentoonstelling Volksbuurtmuseum

© RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
UTRECHT - Kunstenaar Saskia Janssen uit Utrecht maakte een portretserie over haar buren in Rivierenwijk. Haar werk is vanaf vandaag te bekijken in het Volksbuurtmuseum. Ze werd geïnspireerd door gezichten die ze vaak tegenkwam in de wijk.
"Met name door mijn overbuurman Gerard", zegt Janssen. "Hij was voddenboer en ging elke ochtend om vijf uur op pad met zijn bakfiets." Ze was nieuwsgierig en besloot op hem af te stappen.
Zo kwam ze vaker met buurtbewoners in contact en ontdekte ze dat allemaal een bijzondere geschiedenis hebben. Niet iedereen zat direct op een foto te wachten. Saskia heeft veel contact gehad met haar buren om uiteindelijk een mooi persoonlijk portret te maken. Gerard heeft bijvoorbeeld een verslaafde vrouw van straat gehaald en haar geholpen. Door hem kreeg ze de hulp die ze op dat moment nodig had.
De tentoonstelling is onderdeel van een groter project van het Volksbuurtmuseum. Het komende jaar worden honderd Utrechters geïnterviewd. De tentoonstelling van Saskia Janssen 'Mag ik binnenkomen?' is tot en met januari 2021 te bezoeken.
Tentoonstelling in het Volksbuurtmuseum brengt ode aan bijzondere Rivierenwijkers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.