Forse boete voor Spakenburgs café: 'Klanten stonden schouder aan schouder te springen'

© Bar-eetcafé De Slok, Facebook
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Café De Slok in Spakenburg moet een boete van 4.000 euro betalen. BOA's hadden gezien dat klanten binnen "schouder aan schouder aan het springen, zingen en feesten" waren, laat de gemeente Bunschoten weten. Het was naar het oordeel van de ambtenaren niet mogelijk om afstand te houden, terwijl dat volgens de noodverordening vanwege de coronamaatregelen noodzakelijk is.
De kroeg aan de Havendijk heeft volgens de gemeente de coronaregels in ernstige mate overtreden. De volgende keer dat een BOA vaststelt dat klanten de fout in gaan wordt een boete van 5.000 euro opgelegd en riskeert het café sluiting.
De overtreding werd afgelopen zaterdag gezien tijdens een controle op het naleven van de sluitingstijden, de coronaregels en het rookbeleid. Een ander café nam het niet zo nauw met de coronaregels op het terras, nadat het vorige week al eens te lang open was gebleven. Ook daar is een dwangsom opgelegd: bij een volgende overtreding moet er 5.000 euro worden betaald.
Bij alle andere gecontroleerde horecabedrijven werden de coronaregels netjes nageleefd. Ook hield iedereen zich aan het rookverbod.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.