Instellingen

'Vrouwenbelager Lunetten oppakken is topprioriteit'

© Michiel van Beers
UTRECHT - Het oppakken van de man die in de Utrechtse wijk Lunetten vrouwen aanvalt heeft de hoogste prioriteit van de politie en de gemeente. Dat zei burgemeester Peter den Oudsten vandaag in de gemeenteraad. Hij spreekt van een drama.
Zaterdagochtend vroeg werd bij het Houtensepad een vrouw vastgegrepen en mishandeld. Ze verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eerder werden in hetzelfde gebied tusen Lunetten en Hoograven ook vrouwen belaagd. De recherche onderzoekt een mogelijk verband tussen de incidenten.
VVD-raadslid Queeny Rajkowski wilde van de burgemeester weten of de gemeente extra maatregelen neemt om de veiligheid van vrouwen in het gebied te garanderen. Den Oudsten wilde er niet te veel over kwijt en noemt het een zaak van de politie. Uit zijn beantwoording viel op te maken dat de politie alles op alles zet om de man op te sporen.
Den Oudsten: "Ik denk dat iedereen het verschrikkelijk vindt wat daar gebeurt. U kunt ervan op aan dat dit de hoogste aandacht heeft bij de politie, met alles er op en er aan."
De burgemeester sprak de hoop uit dat het gebied snel weer voor iedereen veilig is. "Het heeft onze volledige aandacht in alle opzichten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.